Ysabel Valentin

Je sprookjes, je passies…mijn kleuren.

Ysabel Valentin
Mijn benadering, mijn verhaal

Ik ben altijd gefascineerd geweest door verhalen. Verhalen, fabels, mythen en legenden. Ik heb het geluk dat ik een beroep kan uitoefenen dat bestaat uit verhalen! Groot en klein, blij of verdrietig, altijd authentiek.  De verhalen van de klanten die ik in bedrijven begeleid, omdat ze het ten volle willen beleven, hun verhaal.

En dan is er nog het verhaal van de Ateliers de Sophie S. Op een dag duwde ik de deur open. Ik was op zoek naar een creatieve hobby. En ik ontdekte acrylverf, collages, geduld, verdunde verf, textuur en kleurspatten. De passie die vooral gedeeld wordt tussen deze vrouwen, allemaal verschillend en zo dicht bij elkaar. En deze passie wilde ik delen buiten de muren van Sophie S's Workshops. 

Je verhalen, je emoties en je passies, ik leg ze vast om lampen te maken van lege verfblikken. Lampen die op u lijken: uniek en origineel, positief en vrolijk. 

Een paar foto's, een paar woorden, een gedicht, een passie. Ik knip, regel, componeer en plak de beelden één voor één. Bovenop de foto's, wat gipspatronen om ritme en reliëf te geven. Ik hou er niet van als het te gladjes, te wijs is. Ik vind het leuk als het trilt, als het een beetje vangt, zacht. 

En dan, de kleur. In aanraking komen, spuiten of gieten.  En wit ook, een beetje overal, om licht te brengen. 

En soms, als conclusie, een paar vrolijke spatten om het geheel te laten schitteren: goud, een vleugje parelmoer of een vleugje fluo.