De Kunst van Schilderen met een Camera : Michel Peeraer

Of het Portret van een Belgisch-Luxemburgse Dromer 

Op de Luxemburgse Salon voor Schone Kunsten, een prestigieus evenement gewijd aan het erkennen van opkomende en gevestigde kunstenaars, viel één kunstenaar op door de Gouden Medaille te winnen, een felbegeerde prijs die artistieke excellentie viert. Onder een jury bestaande uit vooraanstaande professionals in de kunsten, cultuur en onderwijs, slaagde deze kunstenaar, zowel fotograaf als autodidactische dromer, erin de aandacht te trekken met zijn innovatieve visie en unieke artistieke benadering.

Hij deelt het feit dat hij altijd al gepassioneerd is geweest over fotografie sinds zijn kindertijd, zowel voor persoonlijk plezier als als onderdeel van zijn professionele activiteit in de reclamewereld. Deze passie moedigde hem aan om nieuwe artistieke paden te verkennen en verschillende creatieve perspectieven te overwegen.

 

Afbeelding
entre les lignes peeraer michel photographie d'art

 

Wat dit kunstwerk echt uniek maakt, is zijn vermogen om zijn camera als een penseel te hanteren. Door zijn Nikon te gebruiken om unieke visuele composities te creëren, slaagt hij erin zich duidelijk te onderscheiden van andere fotografen.

Zijn fotografische serie getiteld "Dit is geen schilderij" opende de weg naar een nog diepere verkenning met zijn daaropvolgende serie "Tussen de regels". De laatste overstijgt de traditionele grenzen van de fotografie en kan niet langer alleen worden gecategoriseerd als "fotografie". Door de kunst van het schilderen en beeldvorming te combineren, creëert hij een visueel universum waar de grenzen tussen de twee disciplines vervagen, waardoor kijkers een boeiende en innovatieve artistieke ervaring krijgen.

Michel Peeraer gebruikt vaak een transparant medium voor zijn foto's, waardoor de omgeving en het leven kunnen worden opgenomen in de interpretatie van zijn beelden en zo een verbinding ontstaat tussen fotografie en de context ervan.

Voor hem staat kunst gelijk aan vrijheid, plezier en voldoening. Hoewel het verdienen van de kost met zijn passie voor velen een droom blijft, vindt hij in zijn artistieke praktijk een bron van vervulling en onbeperkte creativiteit.

Dit portret onthult een beslist moderne kunstenaar, die de grenzen van artistieke expressie verkent via fotografie en visuele kunst, met behoud van een diep respect voor de artistieke traditie.

 

Afbeelding
Michel Peeraer ceci n'est pas une peinture