BrieucC .
BrieucC .
Mijn benadering, mijn verhaal

BrieucC werd op 24 augustus 1976 in Brussel geboren. Hij stamt uit een familie van kunstenaars en volgde in zijn kindertijd teken- en schilderlessen volgens de methode Martenot. Hij ontwikkelde een zintuiglijke benadering en leerde het evenwicht te voelen tussen vormen, volumes en kleuren.

Gefascineerd en aangetrokken door licht sinds zijn kindertijd, is het voor BrieucC een essentieel element in zijn artistieke benadering. Voor hem is de beste manier om licht weer te geven, het te gebruiken.

In 2014 maakte hij zijn eerste werk waarin hij licht verwerkte.

Dit werk: "De deur", is voor hem zeer symbolisch, en markeert het begin van een nieuw leven. Hij voelt dan de behoefte om op deze weg verder te gaan en voelt het diepe verlangen om steeds opnieuw te creëren.

Het was voor hem duidelijk dat hij zich geheel zou wijden aan de ontwikkeling van zijn kunst en zijn beroep als kunstenaar.

Vanaf het begin richtte zijn onderzoek zich op beweging, licht en kleuren. Dit bracht hem ertoe zijn eigen artistieke techniek te creëren en voortdurend te ontwikkelen. Deze techniek is uniek en combineert houtbewerking, tekenen, grafische en chromatische compositie, wiskunde, schilderen en (witte) verlichting.

De lichtgevende kunstwerken van BrieucC zijn opgebouwd uit combinaties van rechte lijnen (uitsnijdingen) en kleuren, en wekken verbazing en vragen op.

Zijn werk gaat in drie verschillende artistieke richtingen:

Het kinetische, het optische en het contemplatieve

Elk van deze richtingen heeft zijn eigen bijzonderheid en zijn eigen artistieke bedoeling. In alle gevallen zijn voor hem licht en schepping onafscheidelijk: het een is niets zonder het ander.

De werken van de kunstenaar komen pas echt tot leven als het licht erop schijnt en onthult wat ze zijn, en dan noemt en beschrijft hij ze als ware "levende werken". Deze laatste bieden aan iedereen de mogelijkheid om ermee in contact te komen, eenvoudigweg door ze te beschouwen of door er in beweging mee om te gaan. Hij is van mening dat er een echte relatie bestaat tussen het werk en de toeschouwer, die er de drijvende kracht achter is.

Zijn unieke stijl is resoluut zuiver en eigentijds en maakt deel uit van de kinetische en optische kunst.